Procurement support services (PSS)

Procurement support servicesBinnen de procesindustrie zijn continuïteit, integriteit en veiligheid belangrijke sleutels voor optimaal rendement. Stilstand door incidenten en falen dienen geminimaliseerd te worden. Of door te late levering van componenten door leveranciers.

Om te voorkomen dat de door jou gekochte materialen niet voldoen aan de gestelde eisen of te laat geleverd worden, laat je deze door een onafhankelijke partij controleren. Bij voorkeur gebeurt dit voordat ze naar de locatie worden verstuurd waar ze geïnstalleerd worden.

Onze experts inspecteren op gedetailleerd engineering niveau en stellen zo vast of de producten voldoen aan jullie eisen. Dit varieert van een kwaliteitscontrole van een bepaald onderdeel tot aan een volledige machine of zelfs het gehele proces.

Alle onderdelen, machines en processen moeten voldoen aan de eisen die er zijn gesteld. Alleen zo kun je verzekerd te zijn van een veilig productieproces, wat optimaal functioneert.

Vendor Inspectie

Onze experts kijken op detailniveau of producten voldoen aan de code en klant specifieke eisen. Hier kan hierbij gaan om de kwaliteitscontrole van een (eenvoudig) onderdeel tot een complete machine. Belangrijk is dat alle puzzelstukken uiteindelijk op hun plaats vallen om te komen tot een efficiënt, veilig, optimaal functionerend productieproces. De filosofie “beter voorkomen dan genezen”.

Onze verdor inspecteurs zijn alle Aramco, BP, ExxonMobil, Total  Shell en DNV-GL goedgekeurd. Tevens hebben wij gecertificeerde coating inspecteurs (Nace/Frosio certified) in onze gelederen.

Pressure /rotating equipment

Extra vermelding verdient onze grote kennis en ervaring met pressure- en rotating equipment. Wij kennen de wettelijke eisen en de specifieke zaken waarop gelet moet worden bij pressure/rotating equipment tot in het allerkleinste detail met name in het voortraject. Ook niet destructieve (NDO) screening van leidingen en equipment behoren tot de mogelijkheden, dankzij de multidisciplinaire samenwerking met onze zakelijke partners.

Expediting

Niet alleen de kwaliteit, maar ook de fabricageplanning kan nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een correct uitgevoerd expeditingtraject kan oponthoud voorkomen en dus veel geld besparen. Het gaat hierbij om voortgang en coördinatie van een compleet nieuwe order tot levering van een complete nieuwe unit of installatie, maar ook om nieuwe onderdelen voor bestaande units of installaties. Op deze manier kan vertraging bij de opstart van procesinstallaties worden voorkomen.

Procurement Support Services op locatie

Zijn de materialen al op locatie, dan kan er een controle worden uitgevoerd bij ontvangst op locatie (voordat de materialen in gebruik worden genomen). 3P, met hun samenwerkende partners, voert deze controles voor je uit over de gehele wereld.

Naast procurement support services geven wij je advies over technische bekwaamheid en continuïteit van de leverancier.

Wil je zekerheid dat je systeem niet voortijdig uitvalt?

Doordat bijvoorbeeld materialen geleverd zijn die niet voldoen aan de gestelde eisen? Laat ons deze dan inspecteren. Neem hiervoor contact op met:

Dennis Nuchelmans

E: dnuchelmans@3pgroup.com

T: 0031611880050

Anita van Beek

E: 3pqs@3pgroup.com

T: 0031882004300